Poslanci OĽaNO vysiali pred domom R. Fica Boľševník obrovský

10.04.2013 Bratislava

Poslanci hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti dnes symbolicky vysadili pred domáce sídlo Roberta Fica rastlinu Boľševník obrovský a ďalšie takzvané invazívne rastliny. Práve praktický, apolitický a potrebný zákon o invazívnych rastlinách z dielne strany Most-Híd, ktorý strana SMER odmietla, je príkladom zaslepeného hlasovania poslancov Smeru.
Vládnuca strana SMER počas prvého roku jednofarebného vládnutia dokázala, že je zahľadená do seba a nemá záujem zamýšľať sa ani nad návrhmi zákonov opozičných poslancov, ktoré nenesú žiadne ideologické prvky a majú slúžiť k zlepšeniu života všetkých občanov. „Príkladom takéhoto postupu bolo nepodporenie návrhu zákona strany Most – Híd, ktorý zavádzal zákaz dovozu, pestovania, držania a obchodovania s inváznymi rastlinami, ktoré sú pre človeka nebezpečné. Nejde samozrejme len o tento zákon, ale o mnohé podobné, ktoré sa odmietajú len preto, že ich nenavrhol Smer. My, obyčajní ľudia aspoň iný dôvod nevidíme. Naopak jasne vidíme inváziu politickej centrály Smeru do svedomia poslanca, ktoré mu ho odoberajú a nahradzujú straníckou disciplínou i v takých prípadoch, keď je to v zjavnom rozpore so záujmami všetkých občanov, resp. ich absolútnou väčšinou. Preto týmto spôsobom upozorňujeme pána Fica, že škodí našej krajine a žiadame ho, aby svojim poslancom umožňoval používať aj vlastnú hlavu, nielen jeho," vysvetľuje poslanec Ján Mičovský.
Opoziční poslanci tak pripomínajú, že občania si vo voľbách vyberali spomedzi kandidátov, ktorí majú v parlamente zastupovať ich záujmy a nemajú sa z nich stať len hlasovacie automaty. Vyzývajú tak aj svojich kolegov z parlamentných lavíc, aby sa pri hlasovaniach riadili v prvom rade svojim vlastným úsudkom a až v poslednom rade mysleli na stranícke príkazy.
„Všetci občania tak budú môcť dýchať nielen lepší vzduch bez nebezpečných alergénov, ktoré šíria invázne rastliny, ale predovšetkým bez nezmyselných príkazov, ktoré samoľúbo, nebezpečne a nepochopiteľne šíria stranícke centrály, ktoré vlastné záujmy nadraďujú záujmom krajiny, ktorej slúžiť je ich prvá a jediná povinnosť,“ dodal Mičovský.

J. Mičovský
 

Vyberte región